ΛΕΣΒΟΣ | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΔΩΜΑΤΙΑ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΣΠΙΤΙΑ, ΕΞΟΧΙΚΑ, ΒΙΛΛΕΣ

ΛΕΣΒΟΣ | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΔΩΜΑΤΙΑ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΣΠΙΤΙΑ, ΕΞΟΧΙΚΑ, ΒΙΛΛΕΣ

Η Λέσβος βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος. Έχει ξενοδοχεία, δωμάτια, διαμερίσματα, εξοχικά, βίλλες κατάλληλες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Όπως θρησκευτικό τουρισμό, ιαματικό (ιαματικές πηγές), περηπατικές (περιπατητικές διαδρομές, απολιθωμένο δάσος, αμμουδερές παραλίες κ.α.
Τα κυριότερα χωριά της είναι η Μυτιλήνη (πρωτεύουσα του Ελληνικού νησιού), ο Μόλυβος (Μήθυμνα), η Εφταλού, η Πέτρα, η Άναξος. Επίσης ο Μανταμάδος, η Αγιάσος, το Πλωμάρι, τα Βατερά, η Ερεσός (Σκάλα Ερεσσού), ο Πολιχνίτος, η Αγία Παρασκευή κ.α. Αυτα έχουν ποιοτικά εστιατόρια με παραδοσιακές τοπικές συνταγές, καφετέριες, καταστήματα κλπ. 

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Τον Μόλυβο, την Πέτρα, τα Βατερά κ.α. αξιοθέατα μπορεί να επισκεφτεί κανείς με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα (rent a car), μοτοποδήλατα. Εκεί υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορεί να γευτεί τις παραδοσιακές λιχουδιές. Εκεί θα βρει κάποιος καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και βίλλες για την ευχάριστη διαμονή του.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΜΟΛΥΒΟΣ, ΜΗΘΥΜΝΑ, ΠΕΤΡΑ, ΚΑΛΛΟΝΗ, ΑΓΙΑΣΟΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ, ΠΛΩΜΑΡΙ, ΒΑΤΕΡΑ, ΕΡΕΣΟΣ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΜΟΛΥΒΟΣ, ΜΗΘΥΜΝΑ, ΠΕΤΡΑ, ΚΑΛΛΟΝΗ, ΑΓΙΑΣΟΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ, ΠΛΩΜΑΡΙ, ΒΑΤΕΡΑ, ΕΡΕΣΟΣ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Μυτιλήνη, ο Μόλυβος (Μήθυμνα), η Εφταλού, η Πέτρα, η Άναξος, ο Μανταμάδος, η Αγιάσος, το Πλωμάρι, τα Βατερά, η Ερεσός (Σκάλα Ερεσσού), ο Πολιχνίτος, η Αγία Παρασκευή είναι τα πιο όμορφα μέρη της Λέσβου με άπειρα αξιοθέατα. Το μουσείο Terriand, το Βυζαντινό κάστρο της Μήθυμνας, της Μυτιλήνης και του Σιγρίου, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, το απολιθωμένο δάσος έξω απ' την Ερεσό (Ερεσσό), η Παναγιά της Πέτρας, το Καστέλλι της Αγιάσου, τα κεραμικά του Μανταμάδου, η αμμουδερή παραλία των Βατερών, το μουσείο φυσικής ιστορίας της Βρίσσας κ.α.

ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΠΟΥΛΙΩΝ, ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Η Λέσβος είναι η πηγή των εναλλακτικών μορφών τουρισμου. Θρησκευτικός τουρισμός στον Άγιο Ραφαήλ και στην εκκλησία (μοναστήρι) Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο. Ιαματικός τουρισμός στην Εφταλού, Πολιχνίτο. Ονειρεμένες περιπατικές διαδρομές στην παρθένα φύση του νησιού. Επίσης στην Λέσβο ανθίζει το Birdwatching όπου χιλιάδες παρατηρητές πουλιών έρχονται κάθε χρόνο στο νησί, ιδιέταιρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, για να δούν τα σπάνια είδη πουλιών που βρίσκονται στο νησί.

ΛΕΣΒΟΣ | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΔΩΜΑΤΙΑ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΣΠΙΤΙΑ, ΕΞΟΧΙΚΑ, ΒΙΛΛΕΣ | Lesvos (Lesbos) island, Greece